pondělí 19. ledna 2015

Jak pečuji o vlasy? + vyhlášení giveaway

Přeji Vám, mým čtenářkám, krásné pondělí!
Velice se omlouvám, že tu byla týdenní pomlka, ale bylo toho na práci opravdu hodně :)
Stěhování z Brna domů, užívání si rodiny, přítele. 
Bylo nutný oběhat zubaře, doktory apod., takže jsem si řekla, že než udělat příspěvek, který ani nenadchne, tak že raději pár dní počkám, až bude čas a udělám článek pořádný !:)
Dalším důvodem mé chvilkové neaktivity byl iPhone, který jsem od přítele dostala předběžně k narozeninám. A to musíte pochopit,  že než se to všechno nastaví (ještě když já jsem tak ujetá na ty ikonky O:-) ).  (Zajímalo by Vás mimochodem jaké v něm mám například aplikace, jak vypadají ikonky a podobně?:) ).
Dnešní článek se bude tedy, jak už jste z názvu a fotky pochopily, týkat přípravků, kterými hýčkám své vlasy.
Nezahrnuje šampóny a kondicionéry (o tom možná příště) - jelikož mám mezi šampóny pouze jednu stálici, kterou si nemohu vynachválit a jinak je celkem střídám  - to samé kondicionéry.
POKUD CHETE, NĚJAK JSEM SI UPGRADOVALA PINTEREST A BUDU TAM TEĎ AKTIVNĚJŠÍ, TAK SI MĚ KLIDNĚ PŘIDEJTE!:) Magdaln PINTEREST
Na konci vyhlášení giveaway:))!




PRVNĚ NĚCO O MÝCH VLASECH
          Vlasy mám dlouhé snad po celý můj život, pouze jednou jsem se nechala ostříhat, že jsem měla vlasy "pouze po ramena", ale jinak vždy pod lopatky minimálně.
          Musím se taky přiznat, že jsem lajdák na kadeřníka a moc k němu nechodím, jelikož se mé délky prostě a jednoduše nerada vzdávám. V posledních dnech jsem ale dospěla k názoru, že kadeřník už bude třeba a tak nějak přehodnotila názor, že nejde pouze o délku, ale spíše možná o kvalitu. Protože je mám opravdu dlouhé, tak jim zastřihnutí pomůže, aby se mohly lépe vyživit a dostaly tak do sebe nějakou šťávu.             Vlasy si totiž žehlím prakticky každý den a mám tak od nich roztřepené konečky, někde i celé délky (musím ale zase na obranu říct, že znám slečny, které si vlasy skoro nežehlí a vypadají roztřepeně ještě více O:-) :D ). 

Dávám Vám sem asi nejaktuálnější fotografii mé délky vlasů, je zde i trochu vidět roztřepení konečků a že už vlasy nemám dole zas až tak husté, hodně se mi lámou a odpadávají + fotografii starou z března 2014, kde můžete vidět má 3 stádia :)



          Mé vlasy jsou tedy normálně takové krepaté a celkem neposlušné. I když vím, že by se vlasy neměly česat mokré, já je tedy mokré tangle teezerem (TT) češu, protože bych se s nimi potom hůře domlouvala.
Někdy tedy vlasy pouze pročešu a nechám samovolně ushnout, ale pokud spěchám nebo nechci usínat s mokrou hlavou, vlasy foukám a u toho češu pomocí TT. 
          Vlasy si myji cca každý 3. den, používám 2x šampon (většinou každý jiný - jeden normální, druhý pro hnědé vlasy, díky kterému mám pocit, že jsou mé vlasy více hebké) a kondicionér do konečků.
          Čas od času nějakou tu domácí masku na vlasy.

NYNÍ UŽ PŘEJDEME K PRODUKTŮM

ŽEHLIČKA NA VLASY REMINGTON KERATIN THERAPY S8590- Tuto žehličku mám určitě déle jak rok, možná už to budou i 2.  Když jsem si ji kupovala, byla to úplná novinka a stála mě něco kolem 3000. Moje maminka se vždycky zlobí, když mě vidí si vlasy žehlit, protože si je tím ničím a hezčí jsou prý vlnitý :D (já se v nich ale prostě necítím, určitě to znáte). Je jí ale jasné, že s žehlením nepřestanu a tak se alespoň vždy snaží mi koupit žehličku co nejkvalitnější. 
Dělala jsem velký srovnávací test, psala jsem i na mail remingtonu, protože jsem se rozhodvala ještě mezi její "sestrou" SHINE THERAPY.
Keratinové mikro kondicionéry Keratinové mikro kondicionéry napuštěné do pracovních ploch ze zdokonalené keramiky se během stylingu uvolňují do vlasů a poskytují jim ochranu a péči. Senzor tepelné ochrany Remington kombinuje povrch ploch ze zdokonalené keramiky s funkcí senzoru tepelné ochrany, který sleduje úroveň vlhkosti ve vlasech a podle toho upravuje teplotu.

160-230°, plochy jsou plovoucí pro dokonalý tlak na vlasy, velmi rychle se nahřeje a já si vybírám žehličky hlavně s otočným kabelem, jelikož jsem měla 2 bez otočného a vždy mi zde odešly kontakty.
Měla jsem strach, aby se vlasy příliš nemastily, když je zde napuštěn nějaký kondicionér, ale nemám takový pocit :) Žehlička vyžehlí vlasy rychle, nádherně, zanechává je hladké a s touto žehličkou jsem opravdu spokojená! Nyní se dá koupit okolo 1000 korun (fjuh to je hrůza!!:D) a heuréka ji řadí jako TOP 4.
Jako TOP 1 je umístěná již zmiňovaná "SHINE THERAPY". Popravdě už ani nevím, z jakého důvodu jsem si vybrala tu, co mám já, ale osobně si myslím, že mezi těmi žehličkami už takový rozdíl není.
Remington je obecně velmi kvalitní značka a ať už si vyberete jakoukoliv, neměli byste šlápnout vedle :). Dají se teď sehnat za velmi příznivé ceny. 
PLOCHÝ KARTÁČ NA VLASY REMINGTON KERATIN THERAPY B95P - O Vánocích jsem se rozhlížela po nějakém velkém kartáči, protože ten můj měl v sobě už tak štětiny všeho všudy :D Uvědomila jsem si, že KERATIN THERAPY má v kolekci práve tento hřeben, který se dá koupit například v elektru (já kupovala v Datartu za 249,-). Normální velké kartáče, např.dřevěné, stoji též okolo 200kč, tak jsem si řekla, že těch 50kč už přihodím a budu to mít do setu. Remington navíc slibuje zlepšení vlasů za předpokladu, že budete užívat jak keratin žehličku, tak tento kartáč.
Jeh štětiny mají být napuštěny keratinem a jednotlivé prvky mají i například urychlovat vysoušení.
Já jsem s kartáčem velice spokojená. Potřebovala jsem hlavně nějaký velký. Mám pocit, že jsou opravdu hladké, ale nepatrně mi elektrizují, takže je poté vždy musím zkrotit buď trochou laku na vlasy nebo projet nějakým olejíčkem.
TANGLE TEEZER - Co se týče těchto "koňských" kartáčů, stejně mám pocit, že jsou nejlepší :). Vůbec necuchají, rozčešou opravdu kde co a nějak nevím, o víc k ním říct!:) Nejvíce jsem spokojená s TT The orginal - klasická velikost :). Jak na suché tak na mokré vlasy. Na mokré vlasy doporučují Aqua Splash, který mám též, ale příjde mi o dost horší, se zacuchanými vlasy si moc neporadí - možná je to tím, že právě n mokré vlasy se má opatrně a proto je vyroben tak, aby byl šetrnější. Vlastním i TT Compact, který je ideální na cesty a má i pěkný kryt na štětiny :) K TT prostě není co dodat :)
LOREAL STUDIO LINE HOT&SMOOTH HOT CURL SPRAY - Tento sprej je určený jak pro ochranu před žehlením, fénováním, tak na fixaci účesu. Je určen pro přirozeně kudrnaté vlasy a v návodu je psaný návod na vytvoření vlnek. Já tento sprej nemám na vytváření vln, ale před každým žehlením tento sprej použiji a vlasy jsou pak pěkně hebké:). POZOR! pokud budete přípravek používat nad dlažbou, dřevem, čímkoliv - částečky, které pak na zem doletí způsobí opravdu velmi nebezpečně klouzavou podlahu!:D
Seženete v drogeriích za cca 100kč :).
TEKUTÉ ZLATO OROFLUIDO - Obsahuje arganový olej, lněný olej, olej ze šáchoru jedlého. Voní po pryskyřici a vanilce. Texturou je tento výrobek tekutý, jemný a velice příjemný. Je možné užívat jak na suché vlasy tak na mokré vlasy. Má dodávat lesk, objem, hebkost a usnadnit rozčesávání. Přípravek obsahuje 100ml a dá se sehnat od 250kč a výš. Díky tomu, že je tento přípravek dražší, jej aplikuji pouze do konečků, které mám nejvíce zničené. Pokud byste chtěli olej aplikovat do celých délek, díky složení atd. by vlasy zatěžovat neměl - nicméně já to nezkoušela :). Dávám tedy dávku do ručníkem vysušených konečků, a poté ještě na závěr, až když jsou vlasy vyžehlené, vetřu ještě malou kapku do konečků a znovu přežehlím.
Je fakt, že po něm vypadají konečny zregenerovaněji, než předtím :)
HAIR RESTORE THERAPY ORIFLAME - Další z řady olejíčků :) Tento mi voní po musli tyčince :D Opravdu!:) Já ty olejíčky celkem střídám a používám je vždy po umytí, protože doufám, že jim to nějakou tu pomoc opravdu dává :). Těžko posoudit, zda-li opravdu fungují, jelikož je používám pravidelně a kdo ví, jak by vlasy vypadaly, kdybych je nepoužívala :). Musím ale říct, že při použití tu hebkost vlasů cítím opravdu větší :). Tento speciálně je určen na roztřepené konečky, ale s tímto olejíčkem zajedu vždy i trošinku dál :) Dám pár kapek do dlaně a vlasy s ním projedu :)) - zhruba délku k bradě :). Stojí ca 199kč a vydrží opravdu dlouho.
COCONUT&RICEMILK NOURISHING HOT OIL -  Tubička o objemu 15ml s krásně voňavým kokosovým olejíčkem. Tento aplikuji do vlhkých vlasů, nechám působit cca 10 minutek a poté opláchnu :). Vlasy jsou příjemně hebké a vypadají zdravě :). Cenu Vám bohužel neřeknu, protože jej pravidelně dostávám od babičky a nějak se jí nemohu dopátrat:(
INVISIBOBBLE GUMIČKA - Tato gumička není originální od TT, ale je to z našeho BIŽU obchodu z Kroměříže za cca 15 kč. Myslím si, že účel splňuje úplně stejný a to vlasy nějak nestiskat, nenechávat na nich otisk gumičky a vlásky netrhat :). Já většinou nosím vlasy rozpuštěné, když si dávám gumičku, tak normální pevnou - do školy apod. Tuto používám nejraději doma, když mohu vlasům ulehčit:). Je lehká, na vlaseh příjemná, nijak netahá a dá se lehce sundat, ikdyž se celý den jen převalujete v posteli :D.
Většina normálních gumiček, když se hodně utáhnou, mohou způsobit bolest hlavy. U těhto gumiček se píše, že bolest hlavy nezpůsobují, nicméně mi příjde, že tyto gumičky vlasy ale nikdy neutáhnou tak, jak klasické a proto z nich možná hlava nebolí :).
MALINOVÝ OCET YVES-ROCHER - No jo, chodím kolem něj už opravdu dlouhou dobu. Jednou jdeme s přítelem po Olympii, zahlédnu YR a vybaví se mi recenze, kterou jsem na tento ocet předešlý den četla. Ša jsem se po něm tedy podívat a zrovna byl ve slevě o 50% za 89 kč :)
Neváhala jsem a po několika měsících odolávání je tedy můj :). Vyzkoušela jsem ho hned ten den, ještě v kombinaci s hřebenem Keratin Therapy a mé vlasy jsou opravdu hebké, jemné, hladké. Ze začátku se mi zdálo, že se žádný efekt nedostavuje, ale jakmile jsem vlasy dožehlila a a doupravila, tak jsem měla opravdu pocit, že tento ocet zabral!:) Vlasy si ve sprše vždy rozdělím na polovinu, chytnu si část do dlaně a ocet na ně nakapu a poté protřu v rukách. Nechám chvíli působit a smyji. Je velká škoda, že ocet voní pouze při aplikaci, ale jakmile jej umyjete a poté ještě vlasy vysušíte, po malinách ani stopy:(. Je ale pravda, že v té vaně bych jej nejraději vypila:D.

Tím jsme se dostali na úplný konec vyčerpávající recenze :) Doufám, že Vám bude něčím přínosná a pokud je nějaký přípravek, s kterým jste opravdu spokojeni, tak mi jej prosím zmiňte do komentářů a já ráda vyzkouším něco nového :). 

Nezapomeňte na Magdaln PINTEREST
 (Zajímalo by Vás mimochodem jaké v něm mám například aplikace, jak vypadají ikonky a podobně?:) 

VYHLÁŠENÍ GIVEAWAY - celkem se Vás zůčastnilo 17, nicméne 6.1. už GA neprobíhala, takže ve výsedku Vás bylo 14 :) podle Randomu se vyosovalo číslo 11 :)) ! Peti, je to Tvoje !:)) 










ŽŽžž

16 komentářů:

  1. Máš naozaj úžasné vlasy :) celá si kočka! :) a toto je super článok :) ten tangle teezer by som chcela vyskúšať raz, tak snáď sa podarí :) a gratulujem víťazke :)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš nádherné vlasy ♥ Mojim už nič nepomôže -,-

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasy mas krasny :) zavidim ti je :D v dobrym samozrejme :D a dekuju moc jeste jednou za vyhru :)

    OdpovědětVymazat
  4. ty kartáče jsem si nakonec musela pořídit dva, už bez něj nevydržím!

    OdpovědětVymazat
  5. Máš krásne vlasy :) Ja som mala také dlhé, no na začiatku leta som sa dala ostrihať tesne pod plecia. A hoci niekedy svoje rozhodnutie ľutujem, pretože mi trochu chýbajú, to skrátenie im určite pomohlo - sú zdravšie, pevnejšie a lesklejšie :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Máš úžasné vlasy :) výherkini gratulujem :)
    Pozývam ťa na moju MINI GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  7. Malinový ocot by som chcela tiež skúsiť, ale prv sa musím zbaliť tých dvoch olejov, čo mám ešte stále neminuté na políčke, niekedy je spotreba kozmetiky fakt otrava, hlavne balenie väčšie ako 50 ml. Ja sa inak tiež nerada chodím strihať, aj keď v poslednom čase som už prišla na to, ako sa aj po ostrihaní cítiť dobre, dovoľujem totiž odstrihnúť minimum max 1 cm, aj toho sa obávam. Inak v článku si spomínala že používaš šampón na hnedé vlasy, môžem vedieť aký? V obchode ich veľa neponúkajú, možno tak dve celkovo. Moje vlasy sú tiež hnedé a hľadám pre ne niečo vhodné.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  8. Skvelý článok! :) Máš naozaj veľmi pekné vlasy, na tej fotke vyzerajú tak zdravo :)

    OdpovědětVymazat
  9. Takhle dlouhé vlasy bych si hrozně přála. Co k přípravkům. mám doma OROFLUIDO a nemohu si ho vynachválit. Mě vlasy maji sklony ke třepění, Tangle Teezer také vlastním a je fajn akorát se za krátkou dobu dost opotřebí

    OdpovědětVymazat
  10. Máš nádherné vlasy! :-) S tou žehličkou jsme na tom podobně - mamka taky vždycky nadává, že si ty vlasy ničím :-) Ale mě to občas přijde tak, že to je spíš naopak :/ Remington mám sice jiný typ, ale jsem s ní moc spokojená :-) Hezký článek :)) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  11. máš nádherné vlasy a víťazke gratulujem :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  12. To je krása! Vlasy moc závidím. Já je mám dost mastné a nevím, co s tím. Koukala jsem všude možně, vyzkoušela co se dá a pořád mám problém. Objevila jsem tyhle stránky: http://www.originalatok.cz/vlasy-mastne/, ještě vyzkouším věci od nich a jinak nevím. Pak jsem koukala i na různé články. Třeba na tento: http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/nase-zdravi/42095-denne-resite-sve-mastne-vlasy-jde-to-zmenit. Právě zkouším šampón s nízkým ph, tak jsem zvědavá. Tangle Teezer mám taky a musím říct, že je fakt super, takže máte pravdu :).

    OdpovědětVymazat

D Ě K U J I---V Á M---Z A---K R Á S N É---K O M E N T Á Ř E :)