Já provedla klasický sobotní úklid, který zahrnuje vysávání mého pokoje, uklidit si koupelnu, utřít prach, ale musím se přiznat, že ikdyž je před Vánoci, trošinku jsem to asi odflákla. To víte, když se celej den nalíváte vincentkou, učíte se, koukáte na filmy, visíte na telefonu s přítelem, tak už se Vám pak prostě nic jiného nechce!
No ale nakonec mě to celkem probralo a výsledek byl takový, že jsem šla opět hledat další recept na pusinky - a výsledek je takový!:)
Mou inspirací pro to, zkusit další recept byla stránka této neuvěřitelně šikovné maminky KITCHEN AND THE CITY. Za jeden večer jsem si stihla projít snad všechny recepty, které nám poskytla a nevěděla jsem, co chci vařit, péct, dusit, smažit dříve. Nakonec vyhrála ale tato rychlovka ve formě pusinek :).
Paní Petru je možné sledovat i na instagramu, kde jsou její fotografie přímo pastvou pro naše oči :) -> opět pod nickem KITCHENANDTHECITY :)
K tomu bych doporučovala sledovat blog i její nádherné dcery Dominiky DBLOG , kde má momentálně překrásné fotky z Dubaie a zakládá si na zdravý a sportovní životní styl! S tím i její instagram -> dominika.po
No, vraťmě se tedy k receptu :) Já dělala z poloviční dávky a měla jsem 2 necelé plechy :)
Oddělila jsem si 3 bílky (fitnessáci mě teď budou nenávidět, protože u nich je zvykem dělat si např. vajíčka v poměru 3 bílky a jeden žloutek, já to měla přesně naopak:D) a nad parou do husté pěny vyšlehala s 50g krystalového cukru.
Někdo zkouší, zda-li je sníh vyšlehaný tak, že obrátí mísu dnem vzhůru, já si vezmu nůž a udělám do sněhu jednu čáru, pokud zůstane krásně otevřená, sníh je hotový :) Jde to ale lehce poznat i tak, že jakmile vyděláte metličky, sníh Vám udělá krásné špičky, které se nepohnou. Poté už jen zapracujeme 100g moučkového cukru například stěrkou. Nepoužívat šlehač!
POZN- nevím čím to, ale povrch pusinek jsem neměla čistě hladký, ale bohužel jemně pískový a i moučkový cukr je v pusinkých nepatrně cítit. Přemýšlím, zda-li i ten moučkový cukr jsem měla zapracovat nad parou - no, možná paní Petra uvidí můj článek a třeba nám poradí :).
Sněhové pusinky jsem na plech stříkala "udělátkem" z dedry, které je naprosto rozkošné. Mám ho i v menší velikosti a je vhodné např. pro zdobení perníčku apod :).
Jeden plech jsem dělala pouze s obyčejnými bílými pusinkami, druhý jsem posypala zdobítky:) výhodou těchto "tyčinek" oproti těm kuličkám je taková, že tyto nijak extra nekřupou. Kuličky jsou dost tvrdé a někdy je to na cukroví či buchtách až nepříjemné. V receptu paní Petra uvádí sušit na 80° po dobu jedné hodiny a nechat uležet v torubě s otevřenými dvířky do druhého dne. Já jse nedočkavá a žádné uležení se nekonalo:D. V troubě jsem pusinky nechala do doby, kdy šly odlepovat od pečicího papíru (což bylo možná i dříve než po hodině), jelikož mám ráda, když zůstává střed ještě trochu lepkavý :), jako žvejka! Nejlépe uděláte, když jednu vyjmete z trouby, necháte trochu schládnout a ochutnáte :) Hotové pusinky se poznají i tak, že krásně prasknou :)
No a zde už je hotový výsledek!:) Pokud máte vy nějaký recept na pusinky, který Vás nijak nezklamal, určitě se podělte!:)
To vypadá krásně :) hned bych ochutnala :) škoda, že jsem na tohle všechno taková nešika :( :D
OdpovědětVymazatOne blondie life
Aneta Krátká Děkuju Anetko! ale prd nešika! příští Vánoce chci vidět, jak je máš o Vánocích na blogu a budu se pyšnit, že Tě k tomu možná můj pšíspěvek donutil!:)
VymazatTy jsi neuveritelna! Ja ti ani nestacim u sebe odpovedet a ty uz mas napecino a i vlozeno na blog! Klobouk dolu!!!.....
OdpovědětVymazatDěkujeme moc za pochvalu, a mimochodem: Dominika ma jeste jeden ucet na IG - @meenkeerssfood :D.
Krasne Vanoce
Petra
Kitchen And The City No já když se do něčeho pustím, tak O:-)
VymazatO tom druhém profilu jsem věděla též, ale tak říkala jsem si že tam ten je stěžejní! Ale dobře, že jste jej přidala!
A jeste k tomu povrchu pusinek - nevim, proc to tak je, ja je nekdy mam take krasne leskle a nekdy jsou presne takove, jako mas ty.
OdpovědětVymazatSuper novy blog. Drzim palce v blogovani.
OdpovědětVymazatKaviareň u mačky
Biela Mačka Děkuju kočko!:)) Jsem ráda, že jsi zavítala
Vymazatskvele!
OdpovědětVymazatThuy PhamDěkuju :))
VymazatMňam, vypadá to chutně, hned bych si dala.
OdpovědětVymazatJBYbyPetra No tak nějak část padla na dárek příteli a druhá část padla ještě rychleji, než jsem čekala:D doporučuju, jsou opravdu výborné :)
VymazatNikdy jsem nenašla recept na ideální pusinky, ty tvoje teda vypadají luxusně. Příští rok budu muset zkusit, po pusinkách se můžu utlouct :D
OdpovědětVymazatDazz opravdu doporučuju Anničko! Toník je dostal na Vánoce v takovým velkým kornoutu a po půl hodině nebyly :D
VymazatPusinky jsem letos také dělala a sama si je musím pochválit, povedly se mi, jak chutově, tak i krásně vypadaly :D
OdpovědětVymazatGiveaway
Charmedka jee, tak to moc gratuluju. Já jse příště musím dělat tak v 5x větším množství :D
VymazatJá jsem dělala pusinky zatím je jednou, ale vůbec se mi nepodařily a nedaly se jíst. :( Ty tvoje vypadají opravdu úžasně! :)
OdpovědětVymazatLucie Kohoutková doporučuju snažení nevzdávat, protože jakmile se povedou, stojí to za to !:)
VymazatMňam, vypadají strašně lákavě. :)
OdpovědětVymazatAndrea Bone děkuju moc Andrejko :)
Vymazat